Assalamualaikum...Tadi ada kawan kat opis jual cendawan tiram ni. Selalunya Arisa akan masak sup sayur letak tauhu jepun. Tapi tiba-tiba cam terasa nak makan cendawan goreng tepung pulak. Biasalah tekak orang puasa kan tak boleh dibaca macam-macam yang nak ditelannya...Hidangan ni boleh dimakan sebagai kudapan atau boleh juga dijadikan sebagai lauk sampingan. Jom cuba...
CENDAWAN TIRAM GORENG TEPUNG
Bahan-bahan :
1 peket cendawan tiram
tepung beras
tepung gandum
serbuk kunyit
serbuk kari
serbuk cukup rasa
garam
Cara-cara :
Satukan kesemua bahan dengan air tetapi jangan terlalu cair nanti tak melekat pada cendawan pulak. Panaskan minyak, celupkan satu persatu cendawan dan goreng sehingga garing. Angkat dan toskan minyak. Sedap dimakan panas dan dicecah sos cili. Krup krap...krup krap...yum....yum....